Україна оголосить рішення щодо Самойлової найближчим часом - Кириленко

Україна оголосить рішення щодо Самойлової найближчим часом - Кириленко

Укрінформ
Українська сторона буде розв'язувати питання щодо потенційної учасниці від РФ на Євробаченні Юлії Самойлової, зважаючи на дух цього пісенного конкурсу і законів України.

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко під час сьогоднішнього прес-брифінгу організаторів "Євробачення-2017", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця справа потребує додаткового вивчення з боку спеціальних служб України. Цей процес, власне, зараз і відбувається. Але я хочу запевнити і наших європейських друзів, і всіх українських громадян, що Україна буде розв'язувати це питання, по-перше, згідно духу пісенного конкурсу Євробачення, а по-друге, згідно чинного українського законодавства. І про ухвалене рішення буде повідомлено Європейській мовній спілці і всій українській громадськості найближчим часом", - сказав Кириленко.

Віце-прем'єр зазначив, що в "Євробаченні-2017" в Україні має брати участь 43 країни - і це є повторенням рекорду і підтвердженням великої довіри наших європейських друзів до проведення Євробачення саме в Україні.

"Одна із цих країн - а саме Російська Федерація - незаконно анексувала Крим і продовжує непроголошену гібридну війну на сході України. Разом з тим ця країна - серед учасників Євробачення. Російська сторона запропонувала співачку, яка, на жаль, за деякими повідомленнями перетинала кордон Автономної Республіки Крим у незаконний спосіб", - сказав Кириленко.

Водночас виконавчий директор пісенного конкурсу Євробачення Йон Ола Санд підкреслив, що Європейська мовна спілка цілком підтримує рішення української влади і поважає українські закони.

"Але зі сторони Європейської мовної спілки у нас немає ніяких заперечень до російської делегації і ніяких порушень з їхнього боку. Тому ми хотіли б, щоб усі делегації брали участь. Але це рішення - за українською владою, яке ми будемо поважати", - зазначив він.

Він додав, що "не хотів би спекулювати на цьому питанні", і запевнив: "Ми працюємо разом над тим,  щоб знайти найкраще рішення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-