У Києві презентували найбільший у світі

У Києві презентували найбільший у світі "Кобзар"

Фото
Укрінформ
У Києві у п'ятницю у Національному музеї Тараса Шевченка презентували найбільше видання "Кобзаря" у світі.

Про це під час урочистої церемонії Міжнародного культурно-мистецького проекту "Нас єднає Шевченкове слово" заявив директор видавництва "Самміт - книга" Іван Степурін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми тут презентуємо найбільший Кобзар у світі. Для мене це велика честь", - сказав Степурін.

За його словами, розміри цієї книги становлять 2 метри у висоту і 1,5 метра у ширину. У книзі 6 сторінок, на яких викладені найбільш знакові твори видатного українського поета Тараса Шевченка.

"Книга, яку ви сьогодні бачите тут, - це наша данина, повага, подяка Великому Кобзарю. Я думаю, що вона ще довгі роки буде прославляти Великого Кобзаря і популяризувати українську літературу в цілому", - додав Степурін.

Заступник міністра культури Юрій Рибачук у свою чергу відзначив, що подібні заходи покликані не тільки вшанувати пам'ять Тараса Шевченка, а й слугують засобом сприяння і розвитку міжнародного і культурного діалогу.

Також у церемонії взяли участь Надзвичайні і Повноважні посли багатьох країн, зокрема Білорусі, Індії, Македонії, Мексики, Пакистану, Польщі. Вони представили визначні твори своїх країн, які стали для них такими ж знаковими, як для України шевченківський "Заповіт".

Окремо під час урочистої церемонії була представлена виставка "Шевченко і Київщина". На стендах, на яких представлена ця виставка, можна ознайомитися з експонатами та документами Київського періоду Кобзаря, наданими Вишгородським історико-культурним заповідником, Національним історико-етнографічним заповідником "Переяслав", музеєм "Флігель Тараса Шевченка" (м. Яготин) та Державним архівом Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-