Фільм «Гіркі жнива» стане відкриттям для світу - Марина Порошенко

Фільм «Гіркі жнива» стане відкриттям для світу - Марина Порошенко

Фото
Укрінформ
Фільм про Голодомор «Гіркі жнива», який виходить в широкий прокат в Україні та багатьох інших країнах, стане справжнім відкриттям для мільйонів глядачів світу.

На цьому наголосила дружина Президента України пані Марина Порошенко під час сьогоднішньої прем'єри фільму в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми зібралися тут, щоб іще раз з глибоким болем згадати і відчути найжахливішу трагедію українського народу - Голодомор 1932-33 років. Тільки уявіть лише, за 500 днів близько 10 мільйонів українців відійшли у вічність. А це означає, що кожний п'ятий наш земляк був приречений радянською владою на голодну і мученицьку смерть», - наголосила Марина Порошенко.

Вона зазначила, що сьогодні глядачі присутні на прем'єрі фільму, який був створений кіномитцями різних країн світу, і висловила вдячність їм за творче втілення історичної правди.

«Це перший художній англомовний фільм про Голодомор, який, я впевнена, буде відкриттям для мільйонів глядачів у світі, тому що протягом багатьох років організатори жахливого злочину проти людства приховували його. А їх послідовники сьогодні намагаються применшити масштаби трагедії», - зазначила Марина Порошенко.

Вона також висловила вдячність за людське співчуття, за засудження тих, хто спромігся на злочин проти української людності. А також наголосила, що треба продовжувати розповідати про це звірство радянської влади, яке було помстою за те, що Україна прагнула незалежності.

«На жаль, ці жахливі події перегукуються із сьогоднішньою російською агресією на сході України і Криму. Проте, я вірю, що Україна, як і 100 років тому, так і сьогодні вистоїть перед загрозою знищення. Ми переможемо в нерівній боротьбі зі злом», - сказала Марина Порошенко.

Вона ще раз підкреслила, що світова спільнота має знати про ці жахливі злочини проти людства, щоб вони більше ніколи не повторилися.

Фото: Данііл Шамкін, Михайло Марків .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-