Виставка шевченківського плаката

Виставка шевченківського плаката "Тридцять зі ста" відкривається у Києві

Укрінформ
У Національному музеї Тараса Шевченка відкривається виставка шевченківського плаката "Тридцять зі ста".

Про це повідомляється на сайті музею.

"7 лютого о 17:00 відбудеться відкриття виставки шевченківського плаката "Тридцять зі ста". Представлена експозиція плаката є складовою однойменного виставкового проекту, що буде реалізований впродовж ювілейного для нас 2017 року у різних локаціях Києва. В такий спосіб столичний культурний простір буде долучено до подвійної річниці - заснування Української академії мистецтв (1917) і Майстерні графічного дизайну (1987)", - ідеться у повідомленні.

Перші експозиції присвячені мистецтву плаката - мистецтва, без перебільшення, елітарного навіть у колах графічного дизайну. 

До уваги глядачів пропонуються твори студентів та професора Віталія Шості, що презентують унікальну на наших теренах школу плаката.

Цьогоріч Віталій Шостя також відзначає свій 75-річний ювілей. Будучи видатним плакатистом, він створив своєрідну образну та формотворчу методу. В її основі лежить метафора як зв’язковий елемент між українським ментальним сприйняттям образу й сучасним ідеологічним прийомом у дизайні. Таким чином, концепція плаката розкривається глибоко, несподівано й влучно, а також є рідною для нашого етнічного світосприйняття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-