Помер актор Георгій Тараторкін

Помер актор Георгій Тараторкін

Укрінформ
На 73 році життя помер російський актор, народний артист РФСР Георгій Тараторкін.

Про це ТАСС повідомили в Театрі імені Моссовета.

"Георгій Георгійович помер після важкої хвороби", - сказали в прес-службі, додавши, що прощання, швидше за все, відбудеться в театрі в понеділок, 6 лютого. Місце поховання стане відоме згодом.

Георгій Тараторкін народився в 1945 році в Ленінграді. Його дитинство припало на важкий повоєнний час, крім того, в сім років він втратив батька.

Першим місцем роботи Тараторкіна став ТЮЗ, куди він влаштувався освітлювачем. Однак незабаром його помітив художній керівник театру Зіновій Корогодський. Тараторкін закінчив студію при ТЮЗі і був прийнятий у трупу.

Наступним місцем його роботи став театр імені Моссовета, де на рахунку актора, зокрема, роль Олександра Блока у виставі "Версія" Олександра Штейна, Кареніна в "Живому трупі" Льва Толстого, адвоката Рольфа у п'єсі Еббі Манна "Суд над суддями", створеної за матеріалами Нюрнберзького процесу. Він грав також у виставах "Біля воріт царства" Кнута Гамсуна, "Ціна" Артура Міллера, "Не будіть мадам" Жана Ануя.

Георгій Тараторкін також успішно знімався в кіно. Крім знакової ролі Родіона Раскольникова в екранізації роману Федора Достоєвського "Злочин і покарання" (режисер - Лев Куліджанов), актор знявся ще більш ніж у 30 фільмах, серед них: "Маленькі трагедії", "Відкрита книга", "Чисто англійське вбивство", "Справи сердечні", "Сірано де Бержерак", "Багач, бідняк..." тощо.

Фото: Кіно-Театр.РУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-