Перепоховання Олександра Олеся організують після рішення його родичів у Канаді - МЗС

Перепоховання Олександра Олеся організують після рішення його родичів у Канаді - МЗС

Укрінформ
Останки Олександра Олеся та його дружини після ексгумації були переміщені до депозитарію Ольшанського кладовища до моменту рішення родичів поета, які проживають у Канаді, щодо місця остаточного захоронення.

Про це йдеться у коментарі МЗС України.

"За втручання Посольства України останки Олександра Олеся та дружини були переміщені до депозитарію кладовища до моменту рішення родичів Олександра Олеся, які проживають в Канаді, щодо місця остаточного захоронення останків", - зазначили у міністерстві.

Після відповідного рішення Посольство України в Празі вживатиме всіх заходів для належного перепоховання останків Олександра Олеся та його дружини, додали у зовнішньополітичному відомстві.

За інформацією МЗС України, на місці, де була могила Олександра Олеся, був захоронений Володимир Михайлишин, виходець з України, який донедавна доглядав поховання Олександра Олеся та сплачував необхідну ренту. Після смерті Михайлишина його син, як законний спадкоємець, прийняв рішення про захоронення батька у згаданому місці.

"МЗС України тримає питання перепоховання Олександра Олеся на особливому контролі", - запевнили у зовнішньополітичному відомстві. 

Як повідомляв Укрінформ, останки відомого українського поета Олександра Олеся, який похований у Чехії, були примусово ексгумовані

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ терміново втрутитися в ситуацію щодо поховання Олександра Олеся у Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-