Мінкульт пропонує присвоїти ім'я Сліпака Великому залу Національної музакадемії

Мінкульт пропонує присвоїти ім'я Сліпака Великому залу Національної музакадемії

Укрінформ
Колегія Мінкультури рекомендувала Національній музичній академії України ім. П.І.Чайковського присвоїти Великому залу ім'я Василя Сліпака.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Колегія на засіданні 27 грудня прийняла рішення рекомендувати академії  присвоїти Великому залу ім'я Василя Сліпака, враховуючи особистий героїзм українського оперного співака, соліста Паризької національної опери, волонтера, учасника бойових дій на сході України, кавалера ордена "За мужність" І ступеня, відвагу, проявлену в боях за територіальну цілісність України, та його вагомий творчий доробок на сценах оперних театрів Європи", - ідеться в повідомленні.

Питання було ініційоване народними депутатами України, зокрема Ігорем Мосійчуком. Міністр культури Євген Нищук висловив цілковиту підтримку цій ініціативі.

"Василь Сліпак зробив великий подвиг для нашого народу і зробив це свідомо. Це яскравий приклад того,  що митець може бути  сильним воїном. Василь Сліпак, який навчався вокального мистецтва у Львові, представляв високий талант України на найбільших сценах Європи і який після початку війни поїхав захищати свою батьківщину та  віддав за цю боротьбу найдорожче, що він мав, - життя - приклад для наслідування", - підкреслив Нищук.

Він зазначив, що ім'я цього великого українця має бути винесене на масштабний національний рівень, саме через це виникла ідея присвоїти його ім'я Великому залу Національної музакадемії, адже вона є базою, де молоді митці оволодівають майстерністю - і  вони мають знати, хто такий Василь Сліпак, чиє ім'я носить студія, де вони навчаються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-