Радіо

Радіо "Шансон" оштрафували за пісню про російських моряків

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні в четвер винесла рішення  оштрафувати радіо "Шансон" за трансляцію пісні Дениса Майданова "Тихий океан", що оспівує ВМФ Росії, тобто містить елементи пропаганди агресивних дій, а саме популяризацію ВМФ держави-агресора.

Про це заявила перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк.

"Радіо "Шансон" транслювало в ефірі пісню Дениса Майданова "Тихий океан". У цьому зв'язку Національна рада призначила позапланову перевірку. Твір вміщує пропаганду агресивних дій, а саме популяризацію ВМФ РФ держави-агресора", - сказала Герасим'юк.

Як підкреслив член Нацради Сергій Костинський, слова пісні сприймаються надто неоднозначно за умов, коли дуже велика кількість російських військовослужбовців перебувають на сході і воюють за бойовиків з державою Україна.

Він нагадав, що це вже другий випадок з радіо "Шансон", коли транслюється пісня з неоднозначним текстом.

"Це є безпрецедентний факт, що в українському ефірі лунає пісня, яка прославляє ВМФ РФ в умовах фактичної війни між Росією й Україною. Це неприпустимо, і враховуючи те, що це вже другий випадок - перший ми розглядали щодо пісні про російський спецназ і зголосилися, що це могла бути прикра помилка, - то тепер це є порушенням, на що має бути санкція - штраф у 25% від ліцензійного збору. Це становить 294,360 тисяч гривень", - зазначив  Костинський.

Він наголосив, що, поки триває війна, жодна радіостанція чи телеканал не можуть транслювати пісні, передачі, фільми, серіали, які прославляють силові структури держави-агресора.   

На фото: виконавець пісні "Тихий океан" Денис Майданов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-