У Чернігові презентували роман

У Чернігові презентували роман "Великая княгиня"

Укрінформ
Письменник Юрій Сбітнєв презентував у Чернігові першу книгу свого нового історичного роману "Великая княгиня".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила одна з організаторів презентації, співробітниця Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Короленка, де проходив захід, Наталія Утиро.

"Ми сьогодні презентували першу частину роману Сбітнєва "Великая княгиня" (друга ще пишеться). Книга вийшла у жовтні поточного року в чернігівському видавництві "Десна" до 85-річчя письменника. Це - гімн мудрій, освіченій, сильній жінці, готовій пожертвувати собою заради інших", - розповіла вона.

За словами Утиро, головна героїня твору - Болислава, племінниця київського князя Ігоря Святославовича і майбутня княгиня. Перша частина роману розповідає про події, пов'язані лише з її дитинством, і описує життя Київської Русі у XII столітті. Художній твір, відзначила Утиро, містить багато цікавих і мудрих філософських метафор.

У Чернігові Сбітнєв проживає близько 4-х років. У 2014-му він став членом Національної спілки письменників України. Коли його запитують про "еміграцію" з Росії в Україну, він каже, що "емігрував" не в Україну, а в Київську Русь - ближче до героїв своїх історичних романів.

Цей рік для Сбітнєва ознаменувався двома визначними датами: віковим 85-річчям та 70-річчям від того дня, коли він вперше доторкнувся до "Слова о полку Ігоревім" - стародавнього твору, вивченню якого присвятив  кілька десятиліть.

Фото: Литературная Горловка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-