В Університеті Валенсії презентували книгу про Голодомор

В Університеті Валенсії презентували книгу про Голодомор

Укрінформ
Українське товариство Університету Валенсії видало книгу під назвою «Коли Україна втратила зерно та життя», приурочену до річниці Голодомору.

Про це Новинам діаспори повідомив координатор організації Андрій Якубов.

«Видання грунтується на виступах учасників просвітницького колоквіуму та показу фільму «Голод-33», які ми проводили в університеті до минулих роковин, а також новими доповненнями та матеріалами Національного музею «Меморіал жертв Голодомору», - сказав він.

Також у книзі, яка налічує 50 сторінок тексту, містяться дописи проректора, трьох викладачів університету та колишнього Почесного консула України в регіоні.

Так, один з дописувачів книги, професор Нової та новітньої історії Кармен Ґарсіа-Монерріс зауважує, що «якщо іспанського студента запитати, що такого відбулося в Європі в 1933, скоріш за все відповідь буде про прихід до влади Гітлера; мало хто чи ніхто не скаже, що це також був рік страшного і штучного голоду в Україні, який забрав мільйони життів, – цього не має в навчальній програмі». 

Доцент Конституційного права – Карлос Флорес також висловився щодо теми українського Голодомору: «Є геноциди, що піддаються запереченню (напр. вірмен); є геноциди, які применшуються у цифрах; є геноциди, які виправдовуються (напр. боснійців); відтак є геноциди, які напросто ігноруються (за межами вшанування спільнотами, які їх пережили). Найнищу сходинку в цій ієрархії займає Голодомор 1932-33 рр., адже його заперечують, применшують, виправдовують та ігнорують водночас».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-