У Сіднеї стартував 63-й Міжнародний кінофестиваль

У Сіднеї стартував 63-й Міжнародний кінофестиваль

Укрінформ
63-й Міжнародний кінофестиваль у Сіднеї відкрився світовою прем’єрою австралійського фільму «Голдстоун» режисера Івана Сена. Впродовж 12 днів у найбільшому місті Австралії буде показано понад 240 фільмів з 60 країн світу.

Про це йдеться на сайті кінофестивалю.

Кінофорум триватиме в десяти кінотеатрах міста і триватиме до 19 червня. В рамках фестивалю, програма якого включає художні, документальні, короткометражні та анімаційні фільми, відбудеться 25 світових прем’єр та 139 фільмів будуть вперше показані в Австралії.

Цього року до конкурсної частини програми входить 12 кіноробіт з 10 країн. Їх оцінюватиме журі фестивалю, що складається з представників Австралії, Ірландії та Японії та яке очолює британський продюсер Саймон Філд. На переможця, окрім Головної нагороди, очікує також 60 тисяч австралійських доларів. У заключний день фестивалю будуть також вручені нагороди найкращим австралійським документальному і короткометражному фільмам.

Окрім головних премій, організатори заснували призи глядацьких симпатій для одного художнього і одного документального фільму. Цю нагороду може здобути будь-який фільм будь-якого жанру, показаний в рамках фестивалю. Для цього на квитках на кожен сеанс будуть проставлені спеціальні штрих-коди – глядачі зможуть відсканувати їх за допомогою смартфонів та отримати таким чином право проголосувати на інтернет-сайті кінофоруму. Таке голосування завершиться опівдні 20 червня, а його результати оголосять через тиждень.

Перший кінофестиваль в Сіднеї відбувся у 1954 році, в 1958-му він став міжнародним, а з 2008-го в його рамках стала проводитися конкурсна програма. Останнім часом популярність Сіднейського кінофестивалю зростає – минулого року було продано понад 176 тисяч квитків, що на 59% більше, ніж п’ять років тому.

Як повідомляв Укрінформ, Каннський фестиваль оголосив переможців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-