"Молодість" потребує більшої уваги від київської влади – Халпахчі

Укрінформ
Генеральний директор Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" сподівається, що фестиваль з цього року нарешті отримуватиме більш вагому підтримку від влади Києва.

Про це Андрій Халпахчі сказав під час прес-конференції за підсумками діяльності Українського павільйону на кіноринку 69-го Каннського кінофестивалю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одна з презентацій в Українському павільйоні була присвячена Києву, яку зробив заступник київського мера Олексій Резніков. Ця презентація є дуже для нас важливим акцентом, присвяченим фестивалю "Молодість", - з тим, що місто нарешті візьме більш широку участь в організації фестивалю. Ми очікуємо прориву. В першу чергу зацікавленості міста, зацікавленості безпосередньо нашого мера, у якого чудові стосунки з багатьма світовими зірками. І, повірте, це теж український бренд - наш бокс і наші брати Клички, яких знають у світі. І я вважаю, що ми маємо це використовувати", - сказав Халпахчі. 

Щодо грошей, то, за його словами, це питання ще має вирішуватися.

"Не думаю, що нас так уже озолотять. Але крім грошей є дуже важливі речі - це і транспорт, й інше, що іноді заміняє гроші. Тому ми все ж таки сподіваємося -  і багато років ми цього добивалися! - що ця інтеграція "Молодості" зі столицею України містом Києвом відбудеться цього року. Ми очікуємо більшої промоції фестивалю - плакатів, сіті-лайтів - від київської влади. Коли приїжджаєш до Берліна, таке враження, що все місто живе кінофестивалем. Це дуже важливо і для нас, бо фестиваль - це культурна подія і для широкого загалу. Ми дуже зацікавлені, щоб більше киян потрапили на якісні фільми, які ми демонструємо на кінофестивалі", - підкреслив гендиректор фестивалю. 

На це голова Держкіно України Пилип Іллєнко принагідно зауважив: "У Держкіно нема сіті-лайтів і транспорту, тому ми просто даємо гроші. Ми більше дамо цього року - 750 тисяч гривень. Минулого року було менше".    

Щодо самого фестивалю Халпахчі повідомив: цього року на ньому планується багато  нового, зокрема розширення мережі кінотеатрів, організація міжнародного селища на зразок "Вілаж інтернаціональ", що на кіноринку в Каннах, де мав свою локацію Український павільйон. Докладніше про новації на 46-ій "Молодості" пообіцяв розповісти на прес-конференції в червні.

"Ми розкажемо про нові плани, нові програми і про те, як буде організована допомога Києва фестивалю", - сказав гендиректор. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-