Іллєнко квапить Раду із законом на підтримку українського кіно

Іллєнко квапить Раду із законом на підтримку українського кіно

Укрінформ
Голова Держкіно Пилип Іллєнко закликає Верховну Раду підтримати у другому читанні законопроект "Про державну підтримку кінематографії в Україні". Цей документ дозволить залучити до України іноземних кіновиробників і принесе кошти в економіку. 

На цьому Іллєнко наголосив під час прес-конференції у четвер, повідомляє  кореспондент Укрінформу.

"Дуже багато розмов точилося щодо змін в українському законодавстві - стосовно такого питання, як повернення коштів іноземним продакшенам, які знімають в Україні. Цього від нас очікують дуже багато великих не тільки європейських, а й американських компаній, які зараз шукають майданчики по Східній Європі, де було би вигідно знімати кіно. Україна може стати одним з найбільш перспективних таких майданчиків. Для цього нам треба прийняти відповідні зміни в законодавстві", - сказав Іллєнко.

Він нагадав, що проект закону зараз знаходиться в парламенті, прийнятий у першому читанні. Комітет по культурі і духовності минулого тижня закінчив розгляд поправок, поданих до другого читання. Зараз має бути фіналізований комітетом проект, який буде внесений в зал на друге читання.

"Я дуже сподіваюся, що він буде найближчим часом прийнятий. І закликаю всіх народних обранців підтримати його. Тут нема жодної політики, тут є просто прямий інтерес України і української кіноіндустрії", - підкреслив голова Держкіно.

На думку Іллєнка, всі сили в парламенті мають консолідуватися для того, щоб уже на наступному кіноринку в Каннах Україна провела такий захід, який провела Грузія.

"Це презентація системи "сash & white" під гаслом "Знімайте в Грузії", де вони пояснили, яким чином іноземні кіновиробники можуть скористатися тими можливостями, які вони запровадили. І інтерес до цієї події був надзвичайний. Але я вважаю, що ми можемо в цьому плані скласти, в хорошому сенсі, конкуренцію не тільки Грузії, а будь-якій країні світу", - зазначив він.

Водночас він уточнив, що Україна на сьогодні має надзвичайний потенціал.

"Ми маємо всі технології, все необхідне обладнання для проведення зйомок. Ми маємо кадри, які вміють із ним працювати. Ми маємо локації, павільйони і перспективу розвитку цього за рахунок обслуговування тих проектів, які можуть сюди прийти. Це створить робочі місця, це принесе величезні кошти в економіку, не тільки в кіноіндустрію, а й у всі дотичні сфери. Я вважаю це одним з пріоритетних напрямків роботи", - наголосив Іллєнко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-