Зануссі разом з українцями зніме фільм про

Зануссі разом з українцями зніме фільм про "доктора Фауста"

Укрінформ
Польський кінорежисер, сценарист і продюсер Кшиштоф Зануссі готується до зйомок польсько-українського фільму "Ефір".

Про це він сказав у Чернігові на прес-конференції з нагоди І Міжнародного фестивалю документального патріотичного кіно "КіноДок", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вранці я почав переговори з нашим, сподіваюся, майбутнім партнером - компанією "Інтер-Фільм" - щодо спільної роботи над моєю новою картиною "Ефір". Дія там проходитиме ще до початку Першої світової війни, в тому числі, в західній Україні. Сподіваюся, що знайду ваших акторів, яких дуже поважаю, і ми будемо разом над цим працювати", - розповів Зануссі.

За словами митця, фільм "Ефір" розповідатиме про такого собі "Фауста", який "продав душу", аби з допомогою науки владарювати над іншими людьми". Це буде лікар, який для позбавлення людей притомності використовуватиме ефір - перший в медичній практиці засіб анестезії. Серед залежних від нього персонажів буде й український хлопчик, який з цим боротиметься.

"У фільмі я використаю прототип українця, який не підкорятиметься і буде протестувати", - зауважив режисер.

Нагадаємо, Кшиштоф Зануссі очолює журі І Міжнародного фестивалю документального патріотичного кіно "КіноДок", який проходить у Чернігові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-