Вроцлав - відтепер всесвітня столиця книги ЮНЕСКО

Вроцлав - відтепер всесвітня столиця книги ЮНЕСКО

Укрінформ
Польський Вроцлав з 23 квітня на рік став світовою столицею книги Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

З цієї нагоди у місті упродовж вихідних днів відбуваються різноманітні культурні заходи, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Отримання титулу світової столиці книги ЮНЕСКО може бути імпульсом для зміцнення позиції літератури (в Польщі – ред.)”, - заявив куратор літератури у програмі європейської столиці культури Вроцлав 2016 Іренеуш Грін.

Зокрема, з цієї нагоди у місті відбудеться четвертий фестиваль “Європейська ніч літератури”, який буде присвячений, насамперед, творчості Вільяма Шекспіра.

Вроцлав перейняв естафету світової столицею книги ЮНЕСКО від південнокорейського міста Інчхон. Через рік, 23 квітня 2017 року, на завершення року у Вроцлаві буде презентовано світовий гімн книги. Це буде вірш поета Тадеуша Ружевича “Волосок поета”, музику до якого скомпонує композитор Ян Павлюшкевич. Цей твір назавжди має залишитися світовим гімном книги.

Світовими столицями книги в минулому були, зокрема, Мадрид (2001), Антверпен (2004), Монреаль (2005), Любляна (2010), Бангкок (2013). 

Фото: naszwybir.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-