На Книжковому арсеналі презентували

На Книжковому арсеналі презентували "Філософську думку Кримського ханства"

Укрінформ
На традиційній виставці «Книжковий арсенал» презентовано книгу «Філософська думка Кримського ханства». Її автор - молодий український учений-сходознавець, викладач Острозької академії Михайло Якубович.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Презентована книга - перше комплексне наукове дослідження релігійно-філософської спадщини Кримського ханства ХV-ХVІІІ століть. Вона показує розвиток його основних інтелектуальних традицій - правознавства і апологетики, богослов'я і містицизму - у глобальному контексті мусульманської філософії для посткласичного періоду», - йдеться у рецензії.

За словами самого Якубовича, на Крим, який за часів правління кримських ханів був центром освіти і культури, ще чекають кращі часи. Автор книги розповів, що випускниками університетів Криму були відомі мислителі та діячі Кримського ханства. Реконструкції їх біографії присвячена частина дослідження Якубовича, що увійшло до книги.

Для написання своєї праці вчений використовував рукописи, в основному арабською мовою. Велика частина їх збереглася в Туреччині та Америці. Значна частина використаних джерел завдяки  Якубовичу вперше введена в науковий обіг світової практики сходознавства.

Після завершення презентації гості послухали музику періоду Кримського ханства у виконанні кримськотатарського ансамблю фольклорної музики «Мак'ам» під керівництвом Джеміля Карікова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-