У Києві й Тернополі відкрили виставки до Дня Соборності

У Києві й Тернополі відкрили виставки до Дня Соборності

Укрінформ
У столичному Музеї історії Десятинної церкви (спільно із Музеєм історичного центру Києва) відкрили виставку, присвячену 97-й річниці виголошення Акту Злуки українських земель.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Представлені в експозиції історичні матеріали розповідають про шлях західної та східної спільноти до єдності через утворення власної державності, спротив зовнішнім агресіям, подолання руїни, участь у загальноєвропейських процесах післявоєнної розбудови. Виставка презентує шлях до української державної Соборності як невід’ємну частину загальноєвропейських процесів ХХ століття, що вплинули на нашу сучасність", - йдеться у повідомленні.

Водночас у Тернополі Дню Соборності присвятили документальну виставку «В єдності сила народу». Матеріали експозиції розповідають про передумови проголошення Акту Злуки, історичне значення об'єднання ЗУНР та УНР, а також розвиток національної свідомості, передає кореспондент Укрінформу.

«Подія, яка відбулася у січні 1919 року - це перший фактичний та юридичний крок, що призвів до об'єднання України», - сказав під час відкриття виставки заступник голови Тернопільської облради Любомир Крупа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-