Двох колаборантів з Криму заочно засудили за виконання оборонних замовлень РФ

Двох колаборантів з Криму заочно засудили за виконання оборонних замовлень РФ

Укрінформ
Заочні терміни ув’язнення отримали двоє кримських колаборантів, які виконували оборонні замовлення російських окупантів.

Про це повідомляє у Фейсбуці Головне управління СБУ в АР Крим, передає Укрінформ.

«Завдяки доказовій базі Служби безпеки заочний термін ув’язнення отримали колаборанти Антон Раскін та Юлія Полуничева, які укладали контракти з окупаційною владою РФ та забезпечували її псевдоустанови паливно-мастильними матеріалами», - зазначається у повідомленні.

Ідеться про комерційного директора та бухгалтерку ТОВ «Фірма «ТЕС», яке займається оптовою торгівлею рідким та газоподібним паливом.

За даними слідства, у 2022 році Раскін та Полуничева в рамках оборонного замовлення ворога уклали контракт на понад 5,7 млн рублів з так званим «кримським лінійним управлінням МВС на транспорті».

Читайте також: Сальдо і ще семеро колаборантів з Херсонщини отримали нові підозри

Також колаборанти співпрацювали» з окупаційними адміністраціями в тимчасово захоплених регіонах Херсонської та Запорізької областей. Вони забезпечували паливом так звані міністерства, суди, виконавчі служби та інші установи, які фінансуються з бюджету РФ.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів суд визнав зловмисників винними у колабораційній діяльності та заочно засудив до 4 років ув’язнення.

Оскільки фігуранти перебувають на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, поліція задокументувала близько 3,5 тисячі фактів колабораціонізму і 200 фактів держзради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-