Незаконні рейси до Криму: ще двом директорам авіакомпаній РФ оголосили підозру

Незаконні рейси до Криму: ще двом директорам авіакомпаній РФ оголосили підозру

Укрінформ
Прокуратура АР Крим повідомила про підозру двом гендиректорам російських авіакомпаній за незаконне перевезення людей з Росії в Крим та у зворотному напрямку без відповідного дозволу та заявки на використання повітряного простору України.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

«Прокуратура автономії повідомила про підозру гендиректорам ФДБУ «Спеціальний льотний загін «Росія» Управління справами президента РФ та ТОВ «Авіакомпанія «ІКАР». Їх дії кваліфіковано як організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 ККУ). Санкція статті передбачає до 9 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всупереч українському законодавству та міжнародному праву, протягом 2019 року за керівництва підозрюваних регулярно організовувались та здійснювались авіаперевезення з РФ до закритого міжнародного аеропорту «Сімферополь» та у зворотному напрямку без відповідного дозволу та заявки на використання повітряного простору України.

Читайте також: Оголошена підозра директору підсанкційного холдингу РФ, що виготовляє ракети і КАБи

Для виконання авіарейсів підозрюваними було залучено 17 повітряних суден ФДБУ «Спеціальний льотний загін «Росія» та три судна ТОВ «Авіакомпанія «Ікар», яка своєю чергою підтримувала зв’язок із Росавіацією для подальшого погодження та затвердження незаконних польотів.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в АР Крим та місті Севастополі.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура автономії раніше повідомила про підозру гендиректорам російських авіакомпаній «Газпром авіа» та «Костромське авіапідприємство».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-