Кримського активіста Рустема Мурасова етапують до російського Володимира

Кримського активіста Рустема Мурасова етапують до російського Володимира

Укрінформ
Фігуранта справи “кримських мусульман” активіста Рустема Мурасова, незаконно засудженого на 12 років позбавлення волі, етапують до російського міста Володимира.

Про це повідомило у Фейсбуці представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, передає Укрінформ.

"Незаконно засуджений до 12 років позбавлення волі фігурант справи “кримських мусульман” Рустем Мурасов повідомив, що його етапують у м. Володимир в Росії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що “етап” розпочався 17 лютого. Мурасов виїхав із СІЗО Новочеркаська із трьома іншими фігурантами справи.

Як повідомлялося, 17 серпня 2022 року відбулися масові обшуки у будинках кримських татар у Сімферопольському, Бахчисарайському районах Криму та у Балаклавському, Нахімовському районах Севастополя.

У результаті російські спецслужби затримали активістів Рустема Мурасова, Рустема Таїрова, Завура Абдуллаєва, Джеббара Бекірова. Їх обвинуватили за ст. 205.5 КК РФ (Організація діяльності терористичної організації і участь у діяльності терористичної організації), а також за статтею 278 КК РФ (Приготування до насильницького захоплення влади організованою групою за попередньою змовою).

Читайте також: Суд у РФ залишив у силі вирок фігурантам «другої Севастопольської групи»

У травні 2023 року Південний окружний військовий суд РФ виніс вирок фігурантам так званої другої Севастопольської групи у “справі Хізб ут-Тахрір“, вони дістали від 12 до 17 років колонії суворого режиму.

Джеббару Бекірову призначили 17 років позбавлення волі з відбуванням перших чотирьох років у в'язниці. Суд також додав йому півтора року обмежень після звільнення. Рустем Мурасов, Рустем Таїров та Завур Абдуллаєв отримали по 12 років позбавлення волі з відбуванням перших чотирьох років у вʼязниці та роком обмежень після звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-