Щонайменше 36 політв'язнів Кремля потребують негайної меддопомоги - Офіс омбудсмена

Щонайменше 36 політв'язнів Кремля потребують негайної меддопомоги - Офіс омбудсмена

Укрінформ
Наразі щонайменше 36 політичних в'язнів потребують негайної медичної допомоги.

Про це під час онлайн-заходу "У тіні окупації: чому першою ціллю став Крим?", який транслювався на турецькому телебаченні, заявив представник уповноваженого з прав жителів АР Крим та м. Севастополя Ельвін Кадиров, інформує пресслужба Офісу омбудсмена, передає Укрінформ.

"Представник уповноваженого акцентував увагу на продовженні репресій у в’язницях та ненаданні медичної допомоги, що у міжнародному праві прирівнюється до катування. Через це загинули вже двоє кримських політвʼязнів і щонайменше 36 політв’язнів потребують негайної медичної допомоги", - зазначили у Офісі омбудсмена України.

Кадиров розповів, що станом на сьогодні щонайменше 208 громадян України перебувають у місцях позбавлення волі через політично мотивоване та/або релігійне кримінальне переслідування з боку РФ, і що з них 125 - це представники корінного кримськотатарського народу.

Читайте також: За масштабами репресій Путін перевершив усіх генсеків СРСР, крім Сталіна

Представник омбудсмана акцентував увагу на важливості об’єднання зусиль міжнародної спільноти для тиску на РФ з метою звільнення всіх політвʼязнів.

"Важливо, щоб всі протиправні дії РФ на території Кримського півострова були засуджені міжнародною спільнотою, а всі без винятку випадки порушення прав і свобод людини були належно покарані. Крим - це Україна", - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, Представництво Президента України в АРК створило онлайн-мапу місць утримання кримських політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-