Після деокупації Криму важливим є створення умов для його реінтеграції - Чубаров

Після деокупації Криму важливим є створення умов для його реінтеграції - Чубаров

Укрінформ
Після деокупації Криму важливим є створення умов для успішної реінтеграції півострова.

На цьому наголосив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час форуму «26-2-14: Війна почалась у Криму», передає кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливим є створення умов для успішної реінтеграції Криму після його деокупації. На цьому етапі дуже важливими будуть правові умови та механізми, що визначатимуть майбутнє Криму, його корінних народів та всіх громадян України, що житимуть на півострові», - сказав він.

За словами Чубарова, позиція кримськотатарського народу незмінна - Кримський півострів є невід'ємною складовою частиною України, а створені на його території Автономна Республіка Крим і Севастополь підлягають трансформації в національно-територіальну автономію, яка здійснюватиме повноваження, визначені Конституцією України, забезпечуватиме непорушність територіальної цілісності Української держави, реалізацію корінним кримськотатарським народом права на самовизначення, рівні права і свободи людини і громадянина, сталий розвиток Кримського півострова.

Читайте також: День спротиву окупації Криму символізує непохитну волю українського народу - Ташева

Форум «26-2-14: Війна почалась у Криму» організовано до Дня спротиву окупації Криму у рамках заходів до 10-х роковин з початку окупації півострова.

Мета заходу — нагадати та наголосити, що російська агресія проти України розпочалася з окупації Криму у 2014 році, лише зі звільненням та реінтеграцією Криму війну буде завершено.

В Україні 26 лютого відзначають День спротиву російській окупації Криму. Його захоплення російськими військовими в лютому 2014 року стало початком війни Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-