Росіяни планують етапувати кримського політв'язня Приходька

Росіяни планують етапувати кримського політв'язня Приходька

Укрінформ
Кримського політв'язня Олега Приходька, якого наразі утримують у СІЗО м. Краснодар (РФ), планують етапувати далі від батьківщини.

Про це “Суспільному Крим” повідомила донька політв'язня Наталія Швецова, передає Укрінформ. 

"Планують етапувати ще, бо йому ж ще 4,5 років додали. 8 листопада йому додали ще 4,5 років. Зараз апеляція і після апеляції, скоріш за все, одразу кудись, не знаю там, на Урал, в якісь болота. Ми нічого не можемо. Ми наймали адвоката. Ми російського адвоката найняли. Він приїхав, носом поводив і поїхав", - сказала вона.

Як зазначається, наразі Приходько перебуває у СІЗО-1 Краснодара. У камері разом із ним - ще 29 людей, а ліжок - близько 20. Ув'язнені сплять по черзі та постійно хворіють. За місяць Приходько перехворів двічі, а медичної допомоги не отримав.

За словами Наталії Швецової, вона не може надіслати батькові ліки.

Читайте також: Проти проукраїнського активіста Приходька росіяни порушили ще дві справи

"Посилку не приймають, бо наче як його планують перенаправити пізніше, а тому посилка не дозволяється. Ми надіслали посилку 20 кг, і її повернули назад", - зазначила його донька.

Також зазначається, що з Приходьком сидять інші політв'язні з тимчасово окупованих територій України. Їм також додають терміни згідно з російським законодавством.

"Ув'язнених з-під Херсону також перевезли туди в Краснодар, і вони там в камері сидять. Вони там й по 35 чоловік сидять. Їх перевезли з колоній в Краснодар, Ростов і там сидять вони. І він нам розповідає, що вони по черзі сплять. Хтось спить вдень, хтось — вночі", — розповіла Швецова.

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня 2019 року у тимчасово окупованому Криму силовики затримали Олега Приходька, залишивши його на всю ніч у будівлі ФСБ, після чого повезли на обшук до його гаража, де "виявили" вибухівку.

Читайте також: У Росії проукраїнському активісту Приходьку додали ще 4,5 року ув'язнення

Приходька заарештували і висунули звинувачення в підготовці до теракту і незаконному виготовленні вибухових речовин. Пізніше до нього додалися "незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухівки" і планування вибуху в будівлі генконсульства Росії у Львові.

3 березня 2021 року в Південному окружному військовому суді у Ростові-на-Дону Приходька засудили до 5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з відбуванням першого року у в'язниці, а також до штрафу в розмірі 110 тис. рублів (приблизно 40 тис. грн).

Фото: Ґрати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-