Ексначальнику СБУ в Криму продовжили тримання під вартою ще на 60 діб

Ексначальнику СБУ в Криму продовжили тримання під вартою ще на 60 діб

Укрінформ
Колишньому начальнику Служби безпеки України в Криму Олегу Кулінічу, якого підозрюють у держзраді, продовжили запобіжний захід - тримання під вартою - ще на 60 діб.

Про це повідомив адвокат Олега Кулініча - Дмитро Паламарчук, у коментарі «Суспільному», передає Укрінформ.

«Стан здоровʼя Олега Миколайовича не дуже задовільний, у звʼязку з чим (навіть коли ще були відкриті судові засідання) суд ухвалив рішення, щоб Кулінічу могли надавати медичну допомогу в закладах охорони здоровʼя поза Київським слідчим ізолятором», — сказав Паламарчук.

За його словами, після цього рішення минуло близько 60 діб, проте Кулініча досі не вдалося вивезти на лікування. Паламарчук зазначає, що це повʼязано з певними складнощами у спілкуванні та взаємозвʼязку з установою, яка скеровує його на лікування.

Олега Кулініча затримали 16 липня 2022 року під час спецоперації ДБР та Служби безпеки України. Відтоді він перебуває під вартою.

За даними слідства, Олег Кулініч (на той час — чинний офіцер з особливих доручень I категорії групи помічників та консультантів керівництва СБУ) співпрацював з ФСБ РФ під оперативним псевдонімом «Котигорошко».

Читайте також: Експрацівникам СБУ Криму повідомили про підозру у держзраді

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2023 року Шевченківський райсуд столиці провів підготовче засідання у справі колишнього начальника Головного управління Служби безпеки України в АР Крим Олега Кулініча, обвинувачуваного у державній зраді.

У ДБР стверджують, що Кулініч знав про плани російських військ атакувати материкову частину України з окупованого Криму, але приховав цю інформацію і не дозволив передати її до Центрального управління СБУ.

Як стверджують у бюро, Кулініч у перші години вторгнення свідомо блокував будь-які спроби повідомити керівництво СБУ і суспільство про реальну обстановку в регіоні, не вжив жодних заходів для захисту державного суверенітету, надав вказівку особовому складу покинути місце служби, пізніше видав штатну зброю людям, які не мали відношення до СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-