У політв'язня Вілена Темер'янова різко погіршився зір у СІЗО

У політв'язня Вілена Темер'янова різко погіршився зір у СІЗО

Укрінформ
У кримськотатарського активіста, громадянського журналіста Вілена Темер'янова, заарештованого у тимчасово окупованому Криму у справі "кримських мусульман", різко погіршився зір в умовах слідчого ізолятора.

Про це повідомила його дружина Ельмаз Газієва "Кримській солідарності", повідомляє Укрінформ.

За словами дружини, через постійну напругу при спробі розглянути предмети у Темер'янова болять очі. Він змушений користуватися окулярами, які йому підібрали та передали родичі.

«Можу за три метри стояти від людини і обличчя її не розрізнити. Хоча я раніше спокійно міг машину водити, бачити вдалині», — розповів дружині Темер'янов.

Крім цього, громадянського журналіста турбують періодичні болі в шлунку.

Темер'янов розповів родичам, що потребує термінової допомоги лікаря-стоматолога. «Від зубів нічого не лишається. Ця велика проблема, і це почалося в його в'язниці», — розповіла Ельмаз Газієва.

Читайте також: У політв'язня Рустема Сейтмеметова виявили катаракту обох очей

Як повідомлялося, 21 серпня 2022 року в Джанкої і Джанкойському районі відбулися масові обшуки у кримськотатарських активістів. Адвокати не були допущені на слідчі дії. Силовики РФ затримали шістьох осіб: Вілена Темер'янова, Енвера Кроша, Сеітяя Аббозова, Мурата Мустафаєва, Едема Бекірова і Ріната Алієва. Їх обвинуватили в участі у забороненій в РФ організації «Хізб ут-Тахрір».

Раніше Укрінформ повідомляв, що громадянський журналіст Вілен Темер'янов, заарештований у справі "Хізб ут-Тахрір", проходить примусову судову експертизу в психіатричній лікарні Сімферополя.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-