«Суд» у Криму оштрафував мусульманську громаду за зберігання книг ісламських богословів

«Суд» у Криму оштрафував мусульманську громаду за зберігання книг ісламських богословів

Укрінформ
Підконтрольний РФ Алуштинський міський суд у тимчасово окупованому Криму оштрафував мусульманську громаду «Алушта» за зберігання у мечеті книг ісламських богословів.

Про це повідомило громадське об'єднання «Кримська солідарність» із посиланням на юриста Рустема Кямілєва, передає Укрінформ.

«Алуштинський міський суд оштрафував незалежну мусульманську громаду «Алушта» на 100 тисяч рублів за зберігання книг ісламських богословів у приміщенні міської мечеті. У листопаді одразу декілька членів громади зазнали адміністративних переслідувань, а імам мечеті Юсуф Аширов дві доби перебував під арештом», - йдеться в дописі.

Зазначається, що «суд» виніс рішення за статтею 20.29 КоАП РФ «поширення екстремістських матеріалів». Протокол силовики РФ склали 30 листопада – через тиждень після обшуку в мечеті, коли у ній вилучили книги.

Йдеться про п'ять видань: книги «Іслам, Віра, Поклоніння» Османа Нурі Топбаш, «Цінність Зікра», «Пророк Мухаммед-2», «Історія Халіфату» Абу Бакр ас-Сиддік, «Історія Халіфату» Алі ібн Абу Таліб.

Читайте також: З 2014 року у Криму кількість релігійних громад скоротилася удвічі - експерт

«Я розглядаю цей штраф як тиск на нашу релігійну громаду, що триває», – прокоментував це рішення російського суду голова громади Абдул Гафаров.

Як повідомлялося, у тимчасово окупованому Криму з 2014 року кількість релігійних громад зменшилася удвічі.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-