Окупанти кажуть, що не знають про місцеперебування викраденого кримчанина Солієва - адвокат

Окупанти кажуть, що не знають про місцеперебування викраденого кримчанина Солієва - адвокат

Укрінформ
Російські силовики заявили, що не знають про місцезнаходження викраденого в листопаді у тимчасово окупованому Севастополі кримського татарина Фархада Солієва.

Про це повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Слідче управління МВС Росії у Севастополі у відповідь на запит адвоката Едема Семедляєва заявило, що не знає про місцезнаходження викраденого місяць тому оперативниками ФСБ Фархада Солієва. За даними тво заступника начальника управління Р. Дегтярьова, Солієва в чергові частини Севастополя не забирали, кримінальні справи щодо нього не порушувалися, слідчі дії з ним не проводилися. Не обирали йому і запобіжний захід у суді на території міста", - йдеться у повідомленні.

За словами юриста Лілі Гемеджі, це все, що відомо через місяць після викрадення мешканця Криму. Правозахисники направили запити до ФСВП, військово-слідчого відділу, військової прокуратури РФ, прокуратури гарнізону та Республіки Крим, до відділів внутрішніх справ Гагарінського району та міста Сімферополя, МВС та ФСБ Росії.

Читайте також: У Криму викраденого херсонця засудили до 11 років колонії в справі про «шпигунство» - ЗМІ

«Звідусіль тиша. Лише одного разу зателефонували матері (Фархада Солієва - ред.) і запитали, з якими матеріалами (розслідування про зникнення сина - ред.) ви хочете ознайомитися», - зазначила Ліля Гемеджі. Вона додала, що цього тижня, з 11 грудня, планує подавати позов до суду щодо бездіяльності правоохоронних органів.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у тимчасово окупованому Севастополіневідомі викрали 22-річного кримського татарина Фархада Солієва.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-