Уряд затвердив план заходів до Дня спротиву окупації Криму на 2024 рік

Уряд затвердив план заходів до Дня спротиву окупації Криму на 2024 рік

Укрінформ
Уряд затвердив план заходів до Дня спротиву окупації Криму на 2024 рік.

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

"Кабінет міністрів України затвердив план заходів до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя у 2024 році", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мета акту — вшанувати мужність та героїзм українців, які проживають у тимчасово окупованому Криму та у Севастополі й відстоюють територіальну цілісність України.

Згідно з Планом, заходи проводитимуть у закладах освіти, бібліотеках, виставкових залах та музеях. Вони передбачають зустрічі з представниками кримськотатарського народу й внутрішньо переміщеними особами з тимчасово окупованого Криму, створення тематичних виставок, покази художніх і документальних фільмів, а також проведення науково-практичних конференцій, де фахівці шукатимуть шляхи подолання наслідків окупації.

Водночас заплановано проведення акції «Листи до вільного Криму», під час якої відбудеться збір листів до політв’язнів, які утримуються в місцях несвободи на тимчасово окупованій території чи в державі-агресорці.

Читайте також: Понад 60% українців вважають, що Крим після деокупації повинен мати автономію

План заходів розроблено на виконання Указу Президента від 26 лютого 2020 року №58 «Про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя».

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого уряд затвердив план заходів на 2023-й рік до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Такий день в Україні відзначається щороку 26 лютого. Адже події у Криму того дня вісім років тому стали взірцем громадянської мужності та патріотизму місцевих мешканців під час мітингу в центрі Сімферополя на підтримку територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-