Ташева: РФ намагається зруйнувати зв'язок України та Криму не лише фізичний, а й ментальний

Ташева: РФ намагається зруйнувати зв'язок України та Криму не лише фізичний, а й ментальний

Укрінформ
РФ за допомогою війни намагається зруйнувати зв'язок України та Криму не лише фізичний, а й ментальний. Загарбники карають кримчан за будь-який прояв проукраїнської позиції.

На цьому наголосила постійна представниця Президента в Криму Таміла Ташева під час зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндії в Україні паном Яакко Лехтовіртом, передає Укрінформ.

"Росія за допомогою цієї кривавої війни намагається зруйнувати зв’язок України та Криму - не лише фізичний, а й ментальний, адже окупанти карають кримчан за будь-який прояв проукраїнської позиції", - йдеться у повідомленні.

Постійна представниця наголосила, що на сьогодні зафіксовано 559 випадків надходження матеріалів, складених за так званою статтею 20.3.3 “дискредитація ЗС РФ”. Також російські загарбники незаконно ув’язнили 190 осіб, з яких 123 - кримські татари.

Читайте також: Ташева: Крим - це не лише територія, це - люди, яких ми маємо повернути з окупації

Під час зустрічі сторони обговорили важливі реінтеграційні аспекти, зокрема економічний розвиток Кримського півострова, розвиток інфраструктури, залучення інвестицій та великих іноземних корпорацій. Сторони наголосили на необхідності майбутньої співпраці з європейськими партнерами, міжнародним бізнесом для відновлення всіх сфер української економіки.

Окремо було обговорено демографічну ситуацію на території півострова, вплив на котру є щоденною метою російської федерації, яка стимулює своїх громадян до переїзду на півострів, в той час як громадяни України зазнають тиску та переслідувань. Ще однією колоніальною ознакою, яка порушує міжнародне право, є насильницька депортація українських дітей з південно-східних областей України до так званих “таборів перевиховання” в окупованому Криму.

Раніше Укрінформ повідомляв, у тимчасово окупованому Криму загарбники організували навчання військової справи для дітей, на яких їх вчать знімати мінні розтяжки, вести вогонь і метати гранати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-