Організував залізничний трафік до окупованого Криму: російський перевізник отримав підозру

Організував залізничний трафік до окупованого Криму: російський перевізник отримав підозру

Укрінформ
Гендиректору російської залізничної компанії, який організував незаконне перевезення пасажирів до тимчасово окупованого Криму оголошено підозру.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м. Севастополя у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії повідомила про підозру гендиректору російської залізничної компанії, який організував незаконне перевезення пасажирів до окупованого Криму", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, громадянин РФ, перебуваючи на посаді гендиректора залізничної компанії «Гранд Сервіс Експрес», організував схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України – з РФ на територію окупованого півострова Крим та у зворотному напрямку.

Під його керівництвом з 2019 року та по теперішній час здійснено понад 1,4 тисяч рейсів із Москви та Санкт-Петербурга до залізничних вокзалів окупованого півострова.

Читайте також: Окупаційному «головному військовому комісару Криму» загрожує 12 років за воєнний злочин

Зазначається, що під час планування пасажирських перевезень компанія підтримувала координацію з російськими органами державного управління, зокрема Федеральним агентством залізничного транспорту.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, за державну зраду троє "суддів" з тимчасово окупованого Криму отримали заочно вирок - 12 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-