На підконтрольну Україні територію повернули із Криму двох дітей

На підконтрольну Україні територію повернули із Криму двох дітей

Укрінформ
До України вдалось повернути двох дітей, які перебували у тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив у Телеграмі.

"В межах реалізації затвердженого плану дій Президента Bring Kids Back UA нам вдалося повернути додому ще двох українських дітей. Це Єгор та Валерія, 2009 та 2015 років народження. Вони приїхали разом з бабусею", - зазначив Єрмак.

За його словами, ці діти народилися в Криму та опинилися під опікою бабусі у зв’язку зі смертю батька і позбавленням батьківських прав матері.

"Враховуючи те, що молодша онука не є кровною родичкою бабусі, оформлення відповідних документів тривало певний час, що не дозволяло раніше виїхати з окупованого Криму", - зауважив Єрмак.

Після повномасштабного вторгнення Росії активізувався тиск на осіб, які дотримуються проукраїнських поглядів. Бабуся ухвалила рішення виїхати з Криму разом з дітьми, зауважив керівник ОП.

Жінка звернулася до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з проханням про сприяння у переїзді разом з неповнолітніми.

"Наша команда допомогла їм виїхати до України, була розроблена легенда, яку родина використовувала при контактах з представниками окупаційної влади та спецслужб країни-агресора. Зараз вони вже у Києві", - повідомив Єрмак.

Як у Фейсбуці повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, після низки здійснених заходів та наданих Офісом омбудсмена рекомендацій для перетину кордону, бабусі вдалося виїхати разом із неповнолітніми внуками.

"А наш супровід і допомога у цій операцій з повернення – має гарний результат. Жінка із внуками в безпеці на території України", - наголосив Лубінець.

За його словами, нині вони надали інформацію фахівцям у Центрі захисту прав дитини, а діти отримали корисні гаджети для навчання.

Читайте також: Двох «суддів» з Криму обвинувачують у депортації українців з півострова

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада стало відомо, що на підконтрольну Україні територію повернули ще трьох дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-