У Криму засудили викраденого на Херсонщині активіста Цигіпу

У Криму засудили викраденого на Херсонщині активіста Цигіпу

Укрінформ
«Верховний суд Криму» засудив до 13 років колонії суворого режиму журналіста, письменника та активіста, керівника ГО «Каховський плацдарм» Сергія Цигіпу, якого загарбники викрали у березні 2022 року на Херсонщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Интерфакс.

«Рішенням Верховного суду Республіки Крим визнано винним у шпигунстві громадянина України Цигіпу Сергія Віталійовича, 1961 р.н. Йому призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з відбуванням терміну у виправній колонії суворого режиму", - заявили в пресслужбі ФСБ РФ.

За даними російських спецслужб, Цигіпа «передав представникам Служби безпеки України та Збройних сил України відомості про місця дислокації, чисельність та маршрути переміщення підрозділів Збройних сил Російської Федерації у зоні проведення СВО та застосовуваних ними видах військової техніки та озброєнь».

Читайте також: Окупанти етапували із СІЗО Сімферополя офіцера запасу ВМС України Кисельова

Як повідомляв Укрінформ, журналіста, письменника та активіста, керівника ГО «Каховський плацдарм» Сергія Цигіпу, якого загарбники викрали у березні на Херсонщині, перевіряє ФСБ у тимчасово окупованому Криму.

У жовтні 2022 року стало відомо, що Цигіпа утримується у СІЗО №1 Сімферополя.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-