Окупанти етапували із СІЗО Сімферополя офіцера запасу ВМС України Кисельова

Окупанти етапували із СІЗО Сімферополя офіцера запасу ВМС України Кисельова

Укрінформ
Засудженого росіянами на 8 років і 6 місяців позбавлення волі колишнього капітана ВМС України Олексія Кисельова відвезли з тимчасово окупованого Криму в Росію по етапу.

Про це «Кримській солідарності» розповіли його родичі, передає Укрінформ.

Зазначається, що 18 вересня його вивезли з Сімферополя, а вже 21 вересня – з Краснодара. Де зараз перебуває Кисельов – досі невідомо. Згідно із законом, керівництво СІЗО зобов'язане попередити родичів, куди відправили ув'язненого, і повідомити їм про прибуття в інше місце ув'язнення упродовж 10 днів. За словами родичів Кисельова, співробітники Федеральної служби виконання покарань РФ цього не зробили.

17 лютого 2023 року Джанкойський районний «суд» визнав Кисельова винним за частиною другої статті 208 Кримінального кодексу РФ («Участь в озброєному формуванні») і засудив до 8,5 років ув'язнення в колонії суворого режиму.

Фото: Кримський процес

22 серпня 2023 року Верховний суд Криму розглянув апеляційну скаргу адвоката і залишив вирок в силі.

Читайте також: Російський суд залишив чинним вирок офіцеру запасу ВМС України Кисельову

Кисельова затримали в Генічеську 22 липня 2022 року. ФСБ обвинуватила його в тому, що він нібито готував людей з «батальйону Номана Челебіджихана» для диверсії та морської блокади Криму.

Кисельова тримали у сімферопольському СІЗО, де він оголошував голодування через те, що йому не надавали медичної допомоги.

Читайте також: Окупанти в Криму відправили офіцера ВМС України на 8,5 року за грати

Як повідомляв Укрінформ, під час «судового засідання в Джанкойському районному суді» арештований в Криму капітан першого рангу Військово-морських сил України в запасі, колишній капітан корабля «Славутич» Олексій Кисельов розповів про тортури в окупованому Генічеську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-