У Росії заочно засудили українського журналіста Муждабаєва до шести років в'язниці

У Росії заочно засудили українського журналіста Муждабаєва до шести років в'язниці

Укрінформ
Російський Другий Західний окружний військовий суд заочно засудив одного з керівників кримськотатарського телеканалу ATR Айдера Муждабаєва до шести років позбавлення волі «за заклики до тероризму».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ТАССіз посиланням на пресслужбу суду.

«Суд визнав винним Муждабаєва за ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганда тероризму) і засудив його до шести років позбавлення волі заочно з відбуванням покарання у виправній колонії терміном чотири роки», - сказали в суді.

Раніше МВС Росії оголосило Муждабаєва у федеральний розшук. Причиною кримінального переслідування став його пост у 2018 році у Facebook із полемічними закликами вжити надзвичайні заходи задля звільнення з російського ув’язнення українського кінорежисера Олег Сенцова. Той тоді тримав тривале голодування в російській колонії з вимогою звільнити українських політв’язнів у РФ.

Читайте також: Суд у Москві дав українській телеведучій Єфросиніній 7 років за «військові фейки»

Кримський татарин за походженням, Муждабаєв народився і виріс у російському Тамбові. У 2015 році через незгоду з окупацією Криму та загалом російською агресією проти України звільнився та переїхав до Києва, де з часом отримав українське громадянство.

Зараз Муждабаєв працює заступником генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR, що базується в Києві. Він також веде свій блог в Ютубі, в якому різко критикує російську владу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-