Маск стверджує, що увімкнув би Starlink біля Криму, якби президент США дав добро

Маск стверджує, що увімкнув би Starlink біля Криму, якби президент США дав добро

Укрінформ
Засновник SpaceX Ілон Маск заявив, що обмеження роботи супутникового інтернету Starlink поблизу тимчасово окупованого Криму було пов’язане з санкціями проти Росії.

Про це він сказав на технологічній конференції All-In Summit у Лос-Анджелесі, коментуючи інформацію про зрив планованої ЗСУ атаки на російський флот, передає Укрінформ.

«Коли це сталося, регіон Криму був вимкнений. А причиною тому були санкції США проти Росії», - заявив Маск.

За його словами, через санкції проти РФ компанія не мала спеціального дозволу від уряду США на підключення регіону Криму до Starlink.

При цьому Маск стверджує, що якби отримав «зелене світло» від президента США на підключення Starlink у Криму, то зробив би це.

Читайте також: ГУР: Треба ретельно перевірити інформацію про Маска та відключення Starlink біля Криму

Як повідомлялося, у новій біографії Маска, написаній Вальтером Айзексоном, стверджується, що Маск наказав відключити Starlink поблизу Криму минулого року, щоб зірвати українську атаку на військово-морський флот РФ. Маск нібито боявся, що РФ відповість на цю атаку ядерною зброєю.

Згодом мільярдер заявив, що не давав завдання своїм фахівцям вимкнути супутникову мережу Starlink біля узбережжя окупованого Криму, оскільки вона там не працювала.

Читайте також: Маск не вважає себе зрадником через обмеження роботи Starlink біля Криму

Сенатор Елізабет Воррен закликала провести розслідування щодо компанії SpaceX після того, як її гендиректор Ілон Маск визнав, що заблокував Україні доступ до супутникової мережі Starlink під час атаки на російські військові кораблі біля узбережжя Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-