В ГУР оцінили наслідки знищення у Криму комплексу С-400: «Це тріумф для України»

В ГУР оцінили наслідки знищення у Криму комплексу С-400: «Це тріумф для України»

Укрінформ
Знищення у Криму російського ракетно-зенітного комплексу С-400 «Тріумф» матиме системні наслідки для розвитку подій на території тимчасово окупованого Росією півострову.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Андрій Юсов, передає кореспондент Укрінформу.

«Самих по собі комплексів С-400 дуже небагато, це одна з таких останніх розробок. І, окрім того, оскільки це - одне з найсучасніших їхніх знарядь і засобів протиповітряної і протиракетної оборони, то, звичайно, це (знищення С-400 – ред.) матиме системні наслідки для розвитку подій у Криму», - заявив він.

Читайте також: Сили оборони завдали удару по російському літаку в Чорному морі - ГУР

За словами Юсова, у середу справді відбувся тріумф, але не окупантів: «Це тріумф для України і українців, які наближають звільнення українського Криму».

Представник Головного управління розвідки не розповів, якою саме зброєю було знищено цей російський комплекс.

«Нехай (росіяни – ред.) собі помучаються, (поламають – ред.) голову (над тим, чим саме було знищено цей С-400 – ред.). Це був вибух, який ліквідував «візитну картку» російських засобів ППО. І те, що вони хотіли продавати за дорого за кордон… Я думаю, тепер бажаючих купляти подібні не дуже ефективні речі, які, втім, добре горять, буде значно і значно менше», - вважає він.

Читайте також: У ГУР підтвердили, що «приземлили» російський вертоліт, ведеться робота з екіпажем

Відповідаючи на питання про низку повітряних інцидентів, які пов’язані з росіянами, Юсов зазначив, що кількість бортів у росіян залишається ще достатньо великою.

Як повідомлялося, у ГУР поінформували, що у тимчасово окупованому Криму було знищено російський ракетно-зенітний комплекс С-400 «Тріумф».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-