Стан здоров’я кримського політв’язня Богдана Зізи досі невідомий – Лубінець

Стан здоров’я кримського політв’язня Богдана Зізи досі невідомий – Лубінець

Укрінформ
Стан здоров’я кримського політв’язня Богдана Зізи після голодування досі залишається невідомим, заявляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За словами Лубінця, родичі художника Богдана Зізи, безпідставно засудженого в Росії до 15 років ув’язнення, занепокоєні станом його здоров’я після 17-денного голодування, яке він припинив 27 червня.

«Зв’язку з ним у сім’ї немає. Тому невідомо, де саме утримують хлопця, в яких умовах та чи надають йому необхідну медичну допомогу. Рідні знають лише, що його етапували до Новочеркаська, що під Ростовом», - підкреслив омбудсмен.

Читайте також: У кримського політв’язня Богдана Зізи погіршився стан здоровʼя — Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня російський військовий суд засудив до 15 років ув'язнення в колонії загального режиму кримського художника Зізу.

Під час судового засідання Зіза оголосив, що з 10 червня розпочне голодування. Він також вимагав позбавити його російського громадянства, звільнити усіх політв'язнів із російських в'язниць.

Зізі загарбники інкримінували чотири статті КК РФ: здійснений теракт; загроза здійснення теракту; заклик до тероризму та вандалізм із політичних причин.

Читайте також: Кримського художника Богдана Зізу в Росії засудили до 15 років колонії

16 травня 2022 року хлопець облив синьою та жовтою фарбами будівлю «адміністрації» Євпаторії, після чого кинув у неї коктейль із запальною сумішшю. Того ж дня його заарештували, катували та погрожували, під тиском змусили записати на відео «зізнання». Спочатку його утримували у СІЗО Сімферополя, після чого перевезли до пенітенціарного закладу в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-