Капітану російського судна оголосили підозру в перевезенні краденого українського зерна

Капітану російського судна оголосили підозру в перевезенні краденого українського зерна

Укрінформ
Повідомлено про підозру ще одному російському капітану судна, який здійснював перевезення награбованого українського зерна з тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

«Слідством було встановлено, що з 2022 року громадянин РФ незаконно заходив на суховантажі «Навашино» у закриті морські порти Севастополя та Керчі для завантаження збіжжям, яке належить Україні. Після цього пограбоване зерно відвозилося до російських міст», - йдеться у документі.

Читайте також: Капітану російського судна оголосили підозру в перевезенні краденого українського зерна

За даними прокуратури АР Крим, усвідомлюючи протиправність своїх дій, капітан періодично вимикав «AIS» (Автоматична ідентифікаційна система) та вносив до неї фіктивні відомості щодо курсу судна, яке прямувало нібито в порти РФ, а не в закриті морські порти Криму.

Дії підозрюваного кваліфіковано як порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України). Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі, зазначили в прокуратурі АР Крим.

Читайте також: Україна заарештувала п'ять російських суден, які вивозили награбоване зерно через Крим

За вказаними фактами прокуратура автономії вже встановила та повідомила про підозри директору компанії-власниці кораблів РФ та 13 капітанам російських суден, які причетні до перевезення награбованого українського збіжжя через Крим. Також на розгляді суду перебуває обвинувальний акт щодо окупаційного міністра «сільського господарства Республіки Крим», який причетний до організації схеми.

Окрім того, вже накладено арешти на 19 російських суден. Попередньо отримано інформацію про те, що зерно з окупованого Криму постачалось до Туреччини, Лівану та Сирії.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники використовують морський порт тимчасово захопленого Скадовська на Херсонщині для вивезення українського зерна до російських портів.

Фото: TRT Haber

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-