Російські війська в Криму активно готуються до оборони — Генштаб

Російські війська в Криму активно готуються до оборони — Генштаб

Ексклюзив
Укрінформ
Російські війська в тимчасово окупованому Криму активно готуються до оборони.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України, бригадний генерал Олексій Громов розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«У тимчасово окупованому Криму противник активно готується до оборони: практично завершене будівництво фортифікаційних споруд на півночі півострова, створюється система протидесантної оборони на північно-західному та західному узбережжі Криму для запобігання можливій висадці морських десантів Сил оборони України», — сказав Громов.

Читайте також: «Гаряча» лінія зіткнення зараз перевищує 1200 кілометрів – Громов

Водночас він зауважив, що точних даних щодо масового виїзду родин російських військових з півострова наразі немає. Однак бригадний генерал підкреслив, що варто очікувати значного збільшення кількості осіб, які намагатимуться виїхати з Криму, у разі загрози знищення кримського мосту, наближення угруповань Збройних сил України до Перекопського та Чонгарського перешийків у зв’язку з початком підготовки до звільнення півострова від російських загарбників.

Читайте також: В окупованій Макіївці сталася потужна «бавовна» на складі боєприпасів ворога

Як повідомлялося, 22 червня у Джанкої в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи, окупаційні адміністрації це приховували.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що вибухи в тимчасово окупованому Криму свідчать, що його звільнення наближається. Він також зазначив, що спокій і відсутність вибухів у Криму буде тоді, коли російські загарбники підуть звідти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-