СБУ повідомила про підозру капітану судна РФ, який доправляв військову техніку із Сирії до Криму

СБУ повідомила про підозру капітану судна РФ, який доправляв військову техніку із Сирії до Криму

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру капітану російського вантажного судна Sparta IV Олексію Терещенку, який допомагав перекидати в Україну військову техніку РФ із Сирії.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Для прихованого транспортування вантажу ворог використовував цивільні судна, які належать торговому флоту РФ, ідеться у повідомленні.

Встановлено, що з 25 лютого до 7 березня 2023 року суховантаж під керівництвом Терещенка нелегально переправив до Новоросійська партію бойової техніки з військової бази РФ в сирійському порту Тартус.

Йдеться про два ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С1", 11 автомобілів "Урал-4320" з причепами, 200 некерованих реактивних снарядів для систем залпового вогню.

Потім ворожу техніку була доставлена до тимчасово окупованого Криму для використання угрупованнями РФ на південному фронті.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Терещенку про підозру за ч. 5 ст. 27 та ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни).

Читайте також: Спецпризначенці СБУ за тиждень знищили 50 одиниць російської техніки

Оскільки фігурант перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, у червні СБУ затримала у Дніпрі росіянина Олександра Федосеєва, який є “правою рукою” підсанкційного мільярдера Михайла Шелкова і керував вивезенням з України титану для виробництва крилатих ракет типу “Калібр”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-