Реінтеграція Криму не буде простою: Верещук розповіла, на що Україна робить ставку

Реінтеграція Криму не буде простою: Верещук розповіла, на що Україна робить ставку

Ексклюзив
Укрінформ
Реінтеграція тимчасово окупованого Росією Криму відбуватиметься складніше, ніж інших територій, і потребуватиме окремого підходу.

Таку думку віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук висловила в інтерв'ю Укрінформу.

«Так, реінтеграція Криму не буде простою. Вона відбуватиметься складніше, ніж реінтеграція інших тимчасово окупованих територій, і потребуватиме окремого підходу. І, можливо, спеціального законодавства. Щодо жорсткості та м’якості: ми маємо бути жорсткими у підходах щодо відновлення української державної влади та у питаннях правосуддя й справедливості», - сказала Верещук.

Читайте також: Як планують працювати зі свідомістю кримчан після деокупації: Ташева розповіла про стратегію

При цьому, додала вона, в питаннях економічної та гуманітарної реінтеграції варто бути гнучкими. Головне, аби не повторити помилок минулого. Російського впливу на півострові не має бути. «Це – запорука нашої безпеки. Тут ми ставку робимо на нові кадри: молоді, вмотивовані та компетентні. Вони все зроблять як слід», - підкреслила глава Мінреінтеграції.

Раніше віцепрем'єр повідомляла про те, що влада вже почала роботу над формуванням кадрового резерву для деокупованих територій.

Читайте також: Представництво Президента назвало 10 базових кроків після звільнення Криму

Повну версію інтерв’ю з віцепрем'єр-міністром - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук незабаром читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-