Як планують працювати зі свідомістю кримчан після деокупації: Ташева розповіла про стратегію

Як планують працювати зі свідомістю кримчан після деокупації: Ташева розповіла про стратегію

Укрінформ
Представництво Президента в АРК презентувало візійний документ «Стратегія когнітивної деокупації Криму», розроблений на основі 22 анонімних інтерв'ю.

Про це повідомила Постійна Представниця Президента України в АРК Таміла Ташева у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Презентували в офісі Представництва Президента України в Автономній республіці Крим Стратегію когнітивної деокупації Криму, про яку раніше я неодноразово згадувала під час інтерв’ю чи на дискусіях. Якщо простіше, когнітивна деокупація – це робота зі свідомістю наших громадян, яким довелося виживати в умовах окупації понад 9 років», - йдеться в дописі.

Читайте також: Ташева назвала можливі варіанти статусу Криму після деокупації

Ташева зазначила, що презентація візійного документа «Стратегія когнітивної деокупації Криму» відбулася за результатами 22 анонімних інтерв'ю, що стосувалися бачення когнітивних аспектів деокупації Кримського півострова.

Їх із січня по травень 2023 року провів міжнародний експерт у сфері безпеки й комунікацій Дмитро Теперік. Це інтерв'ю з українськими та кримськотатарськими експертами, які представляють різні сектори та професійні сфери (державні службовці, медіа, громадські організації, сфера освіти, стратегічні комунікації, соціальна психологія, історична пам'ять, військова сфера, дослідження ідентичності тощо).

Зазначається, що після презентації гості з міністерств, громадських організацій, народні депутати, а також учасники інтерв’ювання висловили свої пропозиції для доповнення Стратегії.

Читайте також: Загарбники бояться, що до Криму з Росії в'їдуть диверсійні групи – Ташева

«Було цікаво почути багато слушних думок, зауважень та доповнень, тому розумію, що далі на нас чекає багато роботи.

Когнітивна деокупація стане основою реінтеграції наших громадян назад в життя Української держави, а це одна з найголовніших цілей нашої боротьби», - зазначила Постпред Президента.

Як повідомлялося, за словами Ташевої, наразі обговорюються такі варіанти статусу Криму після деокупації, як Автономна Республіка Крим і місто Севастополь, кримська автономія з правом кримськотатарського народу на самовизначення або ж Кримська область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-