У МЗС обговорили з чеськими парламентаріями проведення у Празі другого саміту Кримської платформи

У МЗС обговорили з чеськими парламентаріями проведення у Празі другого саміту Кримської платформи

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс обговорив із чеськими парламентаріями підготовку до проведення у Празі другого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи у жовтні.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС, про це йшлося під час зустрічі Перебийноса з делегацією Сенату Парламенту Чеської Республіки на чолі із заступником Голови Сенату Томашем Черніном та головою Комітету у закордонних справах, з питань безпеки і оборони Павелом Фішером.

"Відбувся предметний обмін думками з низки актуальних питань двостороннього співробітництва, перспектив взаємодії двох сторін у повоєнній відбудові та відновленні нашої держави, а також заходів міжнародної Кримської платформи, зокрема, про підготовку до проведення у Празі другого парламентського саміту у жовтні", - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Заступник міністра подякував чеським сенаторам за прийняту нещодавно верхньою палатою чеського парламенту резолюцію, в якій вони закликали країни Альянсу якнайшвидше надати Україні членство в НАТО.

Читайте також: Парламентський саміт Кримської платформи пройде у Празі 24 жовтня

Під час зустрічі сторони також торкнулися питання інтеграції до ЄС. Зокрема Перебийніс поінформував співрозмовників про стан виконання Україною семи рекомендацій Європейської Комісії, а також відзначив підтримку Чехією започаткування передвступних переговорів з ЄС вже у нинішньому році.

Як відомо, Перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи відбувся 25 жовтня 2022 року в столиці Хорватії Загребі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-