Без води з Дніпра у Криму будуть проблеми з рисовими полями і промисловістю – Меджліс

Без води з Дніпра у Криму будуть проблеми з рисовими полями і промисловістю – Меджліс

Ексклюзив
Укрінформ
Після підриву росіянами Каховської ГЕС та обміління Північнокримського каналу у тимчасово окупованому Криму виникнуть проблеми зі сільським господарством, зокрема рисовими полями, та хімічною промисловістю.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу, голова Правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв.

Він зауважив, що коли після повномасштабного вторгнення загарбники підірвали дамбу Північнокримського каналу і пустили ним до тимчасово окупованого Криму воду, вони почали вирощувати на півострові рис.

«Ним засіяли близько 3 тисяч гектарів у степовому Криму. Дніпровська вода йшла, зокрема, на потреби сільського господарства, на рисові поля. Тепер вони будуть знищені, із сільським господарством виникнуть великі проблеми», - сказав Барієв.

Окрім того, він звернув увагу, що дніпровська вода окупантам була потрібна для хімічної промисловості, зокрема «Кримського титану».

Читайте також: Меджліс: У Криму - проблеми в містах, які отримують воду з Північнокримського каналу

«Там є відстійники, які необхідно заповнювати прісною водою, щоб відбувалися циклічні процеси. Ми пам'ятаємо аварію на «Кримському титані» у 2018-му році, що виникла через відсутність прісної води. Окупанти шукали різні способи опріснювати морську воду на півострові, що не дуже вдавалося», - додав представник Меджлісу.

Як повідомлялося, Меджліс кримськотатарського народу закликає у зв'язку з підривом Каховської ГЕС терміново створити міжнародний спецтрибунал для судового переслідування росіян, винних у порушенні міжнародного гуманітарного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-