Українські захисники у полоні втрачали до 60 кілограмів ваги - Єрмак

Українські захисники у полоні втрачали до 60 кілограмів ваги - Єрмак

Укрінформ
Траплялися випадки, коли в російському полоні українські воїни, яких вже вдалося повернути у рамках обмінів, втрачали до 60 кг ваги.

Про це керівник ОП Андрій Єрмак розповів у проєкті Дмитра Комарова «Рік. За кадром. Офіс Президента», повідомляє Укрінформ.

«Ви були особисто на одному з обмінів і тому бачили, у якому стані повертаються наші герої… Декілька разів були люди, які втратили там до 60 кг, мінімально це було 30 кг. Вони (росіяни – ред.) навіть повертали ввечері, думаючи, що ми, може б, не побачили у якому стані», - сказав Єрмак.

Він підкреслив, що для України пріоритетним є обмін полонених «всіх на всіх», проте наразі реалії такі, що зробити це буде дуже непросто.

Водночас очільник ОП висловив розчарування роботою Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Читайте також: Росія має надати Червоному Хресту доступ до всіх українських в’язнів – ЄС

«Жодним чином жодного разу вони (представники МКЧХ – ред.) не потрапили до жодного нашого полоненого. Вони нам розповідають, що не можуть потрапити, тому що росіяни не дають дозволу. Навіть не вибираючи висловів, я спитав, а якби це було під час Другої світової війни, і ви у Гітлера питаєте, що ви не можете потрапити до Освенцима, що б ви мені відповіли?! Вони туплять очі, мовчать, починають розповідати про мандати і таке інше», - поділився Єрмак.

При цьому він зауважив, що «Оленівка» та інші місця утримання росіянами українських полонених є абсолютними концтаборами.

Як повідомлялося, за деякими оцінками, Росія утримує на своїй території понад 27 тисяч цивільних громадян України.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-