Спецпосланець Пекіна спростував чутки про пропозиції КНР залишити Росії окуповані території України

Спецпосланець Пекіна спростував чутки про пропозиції КНР залишити Росії окуповані території України

Укрінформ
Спецпредставник уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуей категорично спростував закиди на свою адресу, що він нібито пропонував країнам Євросоюзу залишити Росії тимчасово окуповані території України.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це китайський дипломат заявив під час спеціального брифінгу, коментуючи відповідну публікацію The Wall Street Journal.

«Не знаю, кого мали на увазі в Wall Street Journal під так званими «поінформованими західними чиновниками», але такі повідомлення абсолютно не відповідають дійсності», – сказав Лі.

Читайте також: Китай готує нові кроки задля політичного вирішення «української кризи» - спецпосланець КНР

Він додав, що Китай дотримується об’єктивної і справедливої ​​позиції й однаково відверто комунікує з усіма сторонами конфлікту.

«Ми діємо правильно і належно, чи то в комунікації з українською стороною, чи з російською, чи з європейською… Ми відверто висловлюємо свою позицію, наші співбесідники теж», – зазначив дипломат.

Він нагадав, що в Києві зустрічався з Президентом Володимиром Зеленським, провів змістовні й відверті переговори з керівником його Офісу Андрієм Єрмаком, главою МЗС Дмитром Кулебою та представниками ряду міністерств українського уряду.

Читайте також: Китай веде свою гру щодо російської агресії в Україні – Каспаров

«Міністр закордонних справ Кулеба особисто зробив уточнення, яке свідчить про те, що неправдиве повідомлення Wall Street Journal не тільки абсолютно не відповідає фактам, але й є спробою спровокувати китайсько-українські відносини й посіяти в них розбрат і недовіру», – заявив спецпосланець.

Він також заперечив повідомлення про глибокі розбіжності в позиціях Китаю і Європейського Союзу стосовно війни й зауважив, що в Китаю і Європи «немало взаєморозуміння стосовно українського питання».

«Хочу підкреслити, Китай не є стороною в українському питанні..., й українська проблема не є проблемою між Китаєм і Україною, Китаєм і Росією чи Китаєм і Європою. Китай готовий продовжувати зміцнювати комунікацію і діалог з усіма сторонами та відігравати конструктивну роль у просуванні мирних переговорів», – наголосив Лі.

Читайте також: Китай вважає причиною «української кризи» проблеми з безпековим управлінням у Європі

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував інформацію про те, що спеціальний представник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей пропонував віддати РФ окуповані території України.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-