Жодну країну НАТО Україна не втягуватиме у війну – Зеленський

Жодну країну НАТО Україна не втягуватиме у війну – Зеленський

Укрінформ
Україна не збирається втягувати будь-яку країну-члена НАТО в розв’язану Росією війну, тому членства в Альянсі не буде, поки триває ця війна.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час спільної з Президентом Естонії Аланом Карісом пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми люди адекватні, розуміємо, що жодну країну НАТО ми не будемо втягувати у війну. Тому ми розуміємо, що не будемо членами НАТО поки іде ця війна. Не тому, що не хочемо, тому що це неможливо», - сказав Зеленський.

Водночас він наголосив, що альтернатив членству в НАТО Україна не шукає, однак потребує гарантій безпеки до закінчення нинішньої війни.

Читайте також: Коаліція літаків: Зеленський та європейські лідери домовилися продовжити роботу на «Рамштайні»

«Сьогодні, коли ми говоримо про гарантії безпеки для України - це і санкції, і фінансові гарантії, і зброя, тощо, те, що є сьогодні не в документах, а є в реальності, якщо ми хочемо мати їх на папері, то там повинно бути чітко вказано або супроводжуватись чимось конкретним, що ці гарантії безпеки діють, поки Україна не отримає головні гарантії безпеки, а саме - членство в НАТО», - пояснив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що Україна очікує на політичне запрошення до Альянсу на саміті НАТО у Вільнюсі.

Він також наголошував, що Україна має отримати дієві гарантії безпеки ще до вступу до НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-