Байден: США працюватимуть над підготовкою українських пілотів на F-16

Байден: США працюватимуть над підготовкою українських пілотів на F-16

Укрінформ
Президент США Джо Байден підтвердив рішучість Америки активно взаємодіяти із міжнародними партнерами для забезпечення України західними літаками четвертого покоління та підготовки українських пілотів на цих системах.

Про це він заявив у четвер під час виступу в академії американських ВПС у штаті Колорадо, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Буквально кілька тижнів тому я був із президентом Зеленським у Хіросімі на G7. Я сказав йому, що ми працюватимемо з нашими партнерами, щоби розпочати навчання українських пілотів у Європі на винищувачах четвертого покоління, включно з F-16»,- наголосив американський президент.

Байден нагадав, що Сполучені Штати працюють із коаліцією з понад 50 країн, що надало змогу забезпечити «історичну допомогу» Україні. Він підкреслив, що це допоможе українцям «захистити себе сьогодні та в майбутньому».

У цьому зв’язку президент США назвав українців неймовірними людьми, які борються за свою країну, за свої родини, за свою свободу й покладають за це життя.

Читайте також: Найбільшу вогневу міць для контрнаступу України забезпечать танки – генерал Міллі

«Залізна рішучість українського народу жити у волі ніколи не буде зламана, - наголосив Байден. - І підтримка України американським народом не похитнеться, ми завжди відстоювали демократію – завжди».

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський та європейські лідери домовилися продовжити після майбутніх консультацій з американською стороною роботу над офіційним рішенням про створення коаліції бойових літаків на наступній зустрічі у форматі «Рамштайн».

Фото: Білий Дім

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-