Найбільшу вогневу міць для контрнаступу України забезпечать танки – генерал Міллі

Найбільшу вогневу міць для контрнаступу України забезпечать танки – генерал Міллі

Укрінформ
Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі підкреслив актуальність для українського контрнаступу танків, які забезпечать вирішальну вогневу міць.

Про це він заявив під час візиту до Франції з нагоди відзначення «D-Day», Дня висадки союзних військ у Нормандії, передає Укрінформу із посиланням на CNN.

«Танки є дуже важливими як для оборони, так і для наступу. Модернізовані сучасні танки, відповідне навчання на них, уміння їх використовувати стануть фундаментальним компонентом для успіху України», - зауважив командувач Збройних сил США.

Міллі зазначив, що танки діятимуть разом з артилерією, піхотою й іншими наземними силами, коли розпочнеться контрнаступ. У цьому зв’язку він наголосив, що важка бронетехніка, яку українці вже освоюють, наразі є більш важливим компонентом для контрнаступу, ніж літаки – з огляду на тривалий термін для розгортання в Україні F-16 та інших систем подібного типу.

Читайте також: Пентагон розкрив вміст нового оборонного пакета для України

«Усі визнають, що Україні потрібні модернізовані ВПС, і всі це усвідомлюють. Щоби створити такі повітряні сили, знадобиться багато часу, зусиль і грошей», - зауважив американський генерал.

Як повідомляв Укрінформ, загалом США зобов’язалися передати Україні 31 танк Abrams. Інші країни вже відправили танки Leopard 2 німецького виробництва та британські Challenger 2. Близько 400 українських військових минулого місяця почали навчання на танках M1A1 Abrams у Європі. Цей процес, як очікується, загалом триватиме близько 12 тижнів. Причому, половина військових навчаються керувати танками, інша частина – обслуговувати складну західну систему.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-