У Копенгагені відбулися благодійні Українські вечори

У Копенгагені відбулися благодійні Українські вечори

Фото
Укрінформ
У Копенгагені, на сцені Королівського театру Данії, за підтримки Першої леді України Олени Зеленської відбулися два благодійні гала-концерти під назвою «Український вечір».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Королівстві Данія.

Захід було організовано Посольством України в Королівстві Данії у співпраці з данським культурним діячем Філіпом Маурі.

За повідомленням, на найстарішій і найпрестижнішій сцені Данії виступили понад 100 найкращих українських артистів: Національний президентський оркестр України під диригуванням підполковника Максима Гусака, Народний артист України Сергій Магера (бас), Юрій Миненко (контратенор), Олена Бєлкіна (меццо-сопрано), учасники Дитячої хореографічної школи при Національному заслуженому академічному ансамблі танцю України імені Павла Вірського під керівництвом Валентини Вантух, зірка балету Олексій Тютюнник, а також United Ukrainian Ballet і Данський хор хлопчиків (Det Danske Drengekor) під диригуванням маестро Еміля Ріттера.

Концерт розпочався з відео-звернення Першої леді України Олени Зеленської, в якому вона висловила вдячність Данії за надання політичної, гуманітарної, фінансової та військової допомоги, а також наголосила на важливості продовжувати надавати підтримку Україні заради перемоги і миру.

У диппредставництві розповіли, що на першому концертному вечорі була присутня Її Величність Королева Данії Маргрете ІІ. Наступного дня концерт відвідала сестра данського монарха, Її Королівська Високість Принцеса Данії Бенедикт.

Серед високих гостей заходу були також члени данського Парламенту, Уряду, місцевого політичного істеблішменту, бізнес-спільноти та представники української громади Данії.

Присутні мали змогу насолодитися професійним виконанням творів української і світової музичної класики, української народної вокальної музики і танців, а також сучасних балетних постановок.

Зауважується, що кошти, зібрані за результатами проведення двох благодійних концертів, будуть перераховані на підтримку благодійного фонду Першої леді України «Фундація Олени Зеленської» на допомогу українським дітям.

Посольство України в Королівстві Данія висловило щиру вдячність всім, хто долучився до організації, надання сприяння та проведення благодійного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, у Данії запустили україномовний аудіогід на автобусних і човникових екскурсіях.

Фото: Embassy of Ukraine to the Kingdom of Denmark / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-